"Dengan nama Allah, Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhan-Nya dan meninggalkan larangan-Nya), nescaya akan diberikannya kelapangan (jalan keluar dari segala perkara yang menyusahkannya). Dan diberikanya rezeki yang tidak disangka-sangka. Dan (ingatlah), sesiapa yang bertawakal (berserah diri bulat-bulat) kepada Allah, maka dicukupkan baginya (keperluan untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala yang di kehendaki-Nya. Allah telahpun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu."

Surah At-Talaq : Ayat 2 & 3 (Ayat Seribu Dinar)


NOTE : SIMKAD Tone Excel/Tone Plus memberikan Anda PENDAPATAN 3 KALI Sebulan berbanding simkad-simkad lain dalam pasaran

Friday, January 17, 2014

Hargailah LIMA Perkara Sebelum Datangnya LIMA Perkara

A'uzubillahi Minash Shaitan Nir Rajeem..
Bismillahirrahmanirrahim..
As-salamu alaykum Warahmatullahi Wabarakatuh..

Kawan-kawan sekalian, hargailah 5 Perkara yang kita ada sekarang sebelum datangnya 5 Perkara. Buatlah pecutan tindakan dan kebaikan untuk memanfaatkan nikmat dan sisa umur kehidupan dengan merebut sebanyak mungkin pahala. Jauhi juga perkara-perkara yang dilarang. Bagaimana??

Ya, semuanya bertitik tolak dan bergantung kepada method atau cara yang kita gunakan untuk mencorak anugerah yang dikurniakan. Ingatlah, masa berubah dan berlalu meninggalkan kita, LIMA Perkara Sebelum dan Selepas itu juga sedang mendekati diari perjalanan hidup kita.


Konsep 5 Perkara Sebelum 5 Perkara ini juga boleh diaplikasikan dalam membuat keputusan membuka Akaun-akaun Takaful sebagai persediaan menghadapi saat-saat kecemasan selain menjadikan Polisi Takaful sebagai harta yang boleh kita wasiatkan kepada waris-waris yang kita tinggalkan.

Lihat sendiri manfaat-manfaat Takaful yang sangat berkait rapat dengan konsep "5 Perkara Sebelum 5 Perkara" :

1) Manfaat Khairat Kematian >> Hidup Sebelum Mati
2) Manfaat Penyakit Kritikal >> Sihat Sebelum Sakit
3) Manfaat Hilang Upaya Kekal >> Lapang Sebelum Sempit
4) Manfaat Kos Perubatan Hospital >> Kaya Sebelum Miskin
5) Manfaat Simpanan Hari Tua >> Muda Sebelum Tua
HUBUNGI KAMI:
ABDUL KHALIQ HJ. ABDUL RASHID
ROHAZLIN HJ. ZUKKAFLI
Perunding Telekomunikasi
(Telecommunication Consultant)
Sales & Marketing (Online)
KR Group
012 - 2246807 [Khaliq]
012 - 2723241 [Rohazlin]

No comments: