"Dengan nama Allah, Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhan-Nya dan meninggalkan larangan-Nya), nescaya akan diberikannya kelapangan (jalan keluar dari segala perkara yang menyusahkannya). Dan diberikanya rezeki yang tidak disangka-sangka. Dan (ingatlah), sesiapa yang bertawakal (berserah diri bulat-bulat) kepada Allah, maka dicukupkan baginya (keperluan untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala yang di kehendaki-Nya. Allah telahpun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu."

Surah At-Talaq : Ayat 2 & 3 (Ayat Seribu Dinar)


NOTE : SIMKAD Tone Excel/Tone Plus memberikan Anda PENDAPATAN 3 KALI Sebulan berbanding simkad-simkad lain dalam pasaran

Sunday, February 17, 2013

Action Speaks Louder Than Words


Bertindaklah sekarang, jangan berikan alasan, sayangilah  DIRI ANDA dan KELUARGA !!!

>> SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN <<


Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tiada gunanya. Mendapatkan perlindungan TAKAFUL di usia muda sangat digalakkan kerana semakin usia meningkat, caruman untuk perlindungan juga akan meningkat. Lebih PARAH lagi jika langsung TIADA perlindungan takaful !!

"Bantulah DIRI ANDA dan KELUARGA merancang untuk keselesaan sekarang dan pada masa hadapan KERANA jika anda gagal merancang, anda sebenarnya merancang untuk gagal"

Hidayah adalah hadiah yang paling berharga dari ALLAH. Dengan taufik dan hidayah-Nya kita dapat berbuat kebaikan. Hidayah juga hak ALLAH. Ia diberikan kepada hamba-hambaNya yang terpilih. Jadikanlah diri kita sumber hidayah.


TAKAFUL is sold not because somebody must die, but because somebody must LIVE.
TAKAFUL ditawarkan bukan kerana seseorang akan mati, tetapi kerana seseorang harus HIDUP. HUBUNGI SAYA:
ABDUL KHALIQ BIN ABDUL RASHID
Perunding PruBSN Takaful
(Financial Services Consultant)
Muqmeen Group
012 - 2246807

No comments: